Forside

Anbefalt

Se nå

Drapsforsøk på skoleveien

En mindreårig ble knivstukket på vei til skolen i Moss – mann i 50 årene siktet for drapsforsøk.

Gigantene

De har dårlig kondis og er redde for ballen, men Norges nye landslag vil likevel til VM. Med Ole Martin Årst som trener, sikter de mot toppen.

Jens i Mongolia

En nyforelsket Jens slites mellom eventyrlyst og savnet av kjæresten når han legger ut på en vanvittig reise på hesteryggen i Mongolia.

Bakemesterskapet UK

Originalen, og kanskje den mest prestisjetunge av alle. Tolv hobbybakere kjemper om tittelen under Prue Leith og Paul Hollywoods kritiske blikk.

VGS

Gjengen er i ferd med å runde videregående – nå må de gjøre maksimalt ut av alt!

Morda i Port Talbot

Tre tenåringar blir valdtekne og drepne i ein liten by i Wales. Året er 1973, og det skal ta 30 år før saka blir løyst. Basert på verkelege hendingar.

Eurovision Song Contest

ESC nærmer seg og vi har nye bidrag å bedømme. Einar Tørnquist har en overraskende favoritt, og Staysman kommer med en innrømmelse vi ikke ba om.

Blue Lights

Drapstrusler, skuddvekslinger og en mektig narkobaron. For politiaspirantene handler det om å overleve selv. Kritikerrost publikumssuksess fra Irland.

Eit år på jorda

Vi er alle i lag på ei reise rundt sola, på ein planet der alt liv må tilpasse seg skiftande vilkår. Opplev vêr, landskap og dyreliv frå heile verda.

Drømmen om EM

Fotballandslaget feilet med å ta Norge til EM – igjen. Hva skjedde? Morten Ramm og Erik Solbakken kommer tett på for å få svar fra spillerne.

Gauteshow

Et humorprogram som ikke fikk plass i gullrekka. Og godt er dét. Underholdning med aldersgrense.

NRK-scenen: Liv Andrea Hauge Trio

Jazz-stjerneskuddet Liv Andrea Hauge har Keith Jarrett som sitt store forbilde. Hun besøker stedet hvor Jarrett spilte sin første Norges-konsert.

Vigil

Den prisvinnande dramaserien er tilbake. Etter ein katastrofal våpentest blir Amy Silva sendt for å etterforske ein mørk konspirasjon i luftforsvaret.

Blue Lights

Drapstrusler, skuddvekslinger og en mektig narkobaron. For politiaspirantene handler det om å overleve selv. Kritikerrost publikumssuksess fra Irland.

Cammo

Cammo og Kamilla har suksess som influensere med konseptet «Downs is the new black», men når faren til Cammo plutselig tar kontakt, endrer alt seg.

Ut i villmarka

Gigantene

De har dårlig kondis og er redde for ballen, men Norges nye landslag vil likevel til VM. Med Ole Martin Årst som trener, sikter de mot toppen.

Mest sett – barn

Brennpunkt: Instukids

De kom for å få hjelp, men ble rusavhengige. Barn og unge forteller om kort vei til piller og sprøyter på norske barnevernsinstitusjoner.

Morda i Port Talbot

Tre tenåringar blir valdtekne og drepne i ein liten by i Wales. Året er 1973, og det skal ta 30 år før saka blir løyst. Basert på verkelege hendingar.

Gym

Mia er tilbake med en ny klasse på sommerskole. Her skal de sove, spise og slåss – og så klart kjempe om karakteren 6 i gym.

Dokuland – historier fra verden

Reisen til isens indre

Bli med på en spektaktulær og uforutsigbar ekspedisjon ned i Grønlandsisen, sammen med forskere i frontlinjen av klimavitenskapen.

Den store løgna

Du trur kanskje det løner seg å studere, arbeide hardt og betale skatt? Ikkje så veldig. Finst det håp om ei meir rettferdig, mindre korrupt verd?

Flukten fra Nord-Korea

Rystende og intenst om familier på flukt fra undertrykkelse i verdens mest stengte land. Kritikerrost dokumentar om et land få av oss kjenner.

Koloniale arr

Møt Aaju Peter – inuitt, jurist, kunstner og aktivist. Følg hennes dypt personlige og politiske kamp for sitt eget og andre urfolks språk og kultur.

Ukrainas stjålne barn

Ukraina anklager Russland for å ha bortført tusenvis av barn siden krigen brøt ut. Nå avdekkes det hva som har skjedd med noen av dem.

Saunasøstrene

I badstua midt i skogen deler en gruppe kvinner erfaringer og dypt personlige historier. Prisbelønnet og dypt rørende dokumentar om felleskap.

Netanyahu, USA og veien til krigen

Dyptpløyende om de avgjørende øyeblikkene de siste tretti årene som ledet til krig i Midtøsten, og rollen Israels statsminister Netanyahu har spilt.

Banksy og den stjålne jenta

Banksys ikoniske verk på nødutgangen til Bataclan uttrykte det mange følte etter terroren i Paris. Så ble det stjålet og fikk ytterligere betydning.

After Work

Arbeid speler ei heilt sentral rolle i liva til moderne menneske. Kva vil kunstig intelligens og automatisering gjere med arbeidet? Og med oss?

Vintersaga

Rånarar, rusbrukarar og fuglekikkarar. Ein mosaikk av menneskeskjebnar og underfundige tablå i ein ode til det svenske vemodet.

Drapet på en journalist

En gravejournalist blir brutalt drept. Når drapsetterforskningen lekker til hans kollegaer, avsløres det at omfattende korrupsjon rår i hele Slovakia.

Iran-opprøret fra innsiden

Da Mahsa Amini døde i varetekt begynte folk å gjøre opptak i smug – opptak som viser moralpoitiets brutale overgrep mot sivilbefolkningen i Iran.

Vær min stemme

Hun inspirerer iranske kvinner til å kaste sløret i protest. Men Masih Alinejads mot settes på prøve når hennes egen familie trues med represalier.

Tango med Putin

Nyrike Natásja ville bare lage TV. Lite visste hun at det skulle gjøre henne til frontkjemper for frihet og sannhet i Putins Russland.

Writing with Fire

Smarttelefonen er deres våpen. Prisbelønt dokumentar om kasteløse kvinner som bryter tausheten og tabuene og rapporterer fra sin indiske virkelighet.

20 dager i Mariupol

Oscarvinnende skildring av den russiske invasjonen. Opprivende scener dokumentert av et team ukrainske reportere, fanget i den beleirede byen.

Det afghanske bedraget

Danmark skulle hjelpe afghansk politi å beskytte borgerne mot Taliban. Men ryktene gikk om en brutal politiledelse som begikk overgrep på mindreårige.

Russland – hjernevasking av en nasjon

Invasjonen av Ukraina blir kalt en «spesialoperasjon» i Russland. Et dypdykk i Putin-regimets industrinasjon, mediemunnkurv og propagandamaskineri.

Putin mot Vesten

Stoltenberg, Zelenskyj, Hollande, Johnson, May, Cameron – sentrale ledere åpner opp om et stadig mer anstrengt forhold i årene før krigen.

Den neste pandemien

Sjukdommar frå dei fjernaste stadene kan spreie seg over heile verda. Forskarar prøver å finne ut kva som blir den neste pandemien – og stoppe han.

Mariupol – med egne øyne

De har mistet alt – unntatt håpet. Fem overlevere forteller i gripende detalj om de første ukene av den russiske invasjonen.

Sannhetens pris

Hvor langt vil du gå for å forsvare en fri presse? Journalist og fredsprisvinner Dmitrij Muratov risikerer alt i kampen for ytringsfrihet i Russland.

Barn av Taliban

Fire barn forteller sin historie etter at USA forlot Afghanistan. To har mistet sine fedre. De andre to er barn av høytstående Taliban-medlemmer.

Eit britisk skrekkvelde

Sjokkerande avsløringar om hemmeleg tortur og brutale metodar. Dette er historia om britisk krigføring under Mau-mau-opprøret i Kenya på 1950-talet.

Heltar og svikarar

Russiske filmskaparar trassar risikoen og deler unike inntrykk av korleis invasjonen av Ukraina blir opplevd frå innsida av regimet til Putin.

Wagner - Russlands lovløse hær

Leiesoldater, mange rekruttert fra russiske fengsler, utgjør den private russiske skyggehæren Wagner, ledet av Jevgenij Prigozjin.

Hidden Letters

En poetisk og vakker film om det hemmelige skriftspråket nushu, utviklet av kinesiske kvinner som i tusenvis av år ble nektet å lese og skrive.

Sjokoladekrigen

Sjokoladen du spiser kan komme fra kakao høstet av barneslaver. Vi følger én manns kamp for å stille gigantene Nestlé og Cargill til ansvar.

Venezuela – kampen i gatene

Tett på ledende opposisjonelle og vanlige venezuelanere som kjemper for å ta landet sitt og framtida si tilbake fra president Maduros brutale regime.

Øst-Asia: en tikkende bombe

Landene rundt den asiatiske delen av Stillehavet er enormt produktive. Området står også i sentrum for en aggressiv maktkamp mellom Kina og USA.

Zelenskyj - folkets mann

Et portrett av Ukrainas president. Fra ungdomsåra og livet som komiker og mediepersonlighet, til rollen som leder for et folk og et land under angrep.

Ascension

Prisbelønt og ytterst severdig fra dagens Kina. Uten kommentar, men med blikk for det absurde og menneskelige i en verden besatt av vekst og velstand.

Wagner - Russlands lovløse hær

Leiesoldater, mange rekruttert fra russiske fengsler, utgjør den private russiske skyggehæren Wagner, ledet av Jevgenij Prigozjin.

Putins vei til krigen

På innsiden av Putins krig mot Ukraina. Hvilke hendelser og konflikter ligger bak Russlands beslutning om å gå til angrep?

Aserbajdsjans kaviardiplomati

ESC, Lady Gaga, fotball og friidrett – Aserbajdsjan blender omverdenen med show og sportsvasking. Men den som utfordrer regimet, lever farlig.

Navalnyj - giftig maktkamp

Giftige truser, spionasje og leiemordere – historien om drapsforsøket på Navalnyj er som hentet ut av en spionroman.

Libya – Gaddafis blodige arv

Revolusjonen og drapet på diktatoren Gaddafi ble starten på et tiår med uro og borgerkriger. I dag er Libya et fragmentert land. Hvordan ble det slik?

Fantastiske naturprogram

Jens i Mongolia

En nyforelsket Jens slites mellom eventyrlyst og savnet av kjæresten når han legger ut på en vanvittig reise på hesteryggen i Mongolia.

Gøy!

Utforsk våre kategorier